Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2017 15:11 - ПОВЕЧЕ БЕБЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: plamenapetrovay Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.04.2017 15:12


 

ЕДНА ОБИКНОВЕНА ИСТОРИЯ


        Проблемът с репродуктивността в България се задълбочава с всяка изминала година. Прекрасно е, че се увеличава броя на фондациите, подпомагащи млади семейства и двойки да имат дете. Децата са смисъла на живота на всеки един човек и когато по една или друга причина за някого това е невъзможно, настъпват обрати в ежедневието и пролеми в психическото състояние, най - често при младите жени. Наскоро прочетох статия, в която се преразказваше интервю на Елица Димитрова от Института за изследване на населението и човека - тя твърди, че към момента, България е близо до средноевропейската норма, но е далеч от нивата на 90 - те години. Според нея един от подходите на държавата спрямо младите семейства е насърчаването на средната класа и по - добри шансове за професионална реализация. 

image

    Каузата "Направи го за България" е една от многото, които подкрепят всяка една млада двойка да създаде живот, както и "Повече бебета за България" на радио Витоша, фондация "Искам бебе", помагаща на двойки с репродуктивни проблеми и още много, заети със създаването на бъдеще. Община Бургас е получила отличие за създаване на Звено по асистирана репродукция към УМБАЛ - Бургас. До този момент общината е инвестирала собствени 720 000 лева и са прегледани над 1000 двойки; извършени са почти 500 процедури по асистирана репродукция и има информация за 88 родени деца, след успешно извършени ИнВитро процедури. 
image

    Прочетох няколко лични истории на жени, достигнали до страшната истина, че не могат да заченат без лекарска намеса, жени, които толкова много са искали и искат да бъдат майки, че няма нещо на света, което да е в състояние да ги спре. Жени, минали през Ада, изпитали болката от изпитанията на неизвестността, на себеотричането, обвинявайки себе си за това, че не са способни да дарят живот, неспособни да бъдат истински жени. "Мога да ви запозная с момичета, които плачат тихо нощем, защото са обвинявани, че не могат да заченат - от близките си !" - беше изречението, което ме накара да се замисля .. Дали е нужно да изтърпяваме цялата болка на света, заради нечии болни амбиции, след като има толкова много фондации и хора, които биха ни подкрепили в труден момент? Защото е и без това невъзможно да обикнеш себе си отново, докато не родиш едно здраво и прекрасно бебенце. Нали това е причината, поради която сме тук, на тази земя - да имаме наследник, да създадем живот, да подпомогнем бъдещето на България, да подарим на себе си най - съкровения подарък, за да сме сигурни, че животът ни, изпънен с милиарди емоции, падения, изгреви и любов, си е заслужавал!

image






Тагове:   семейство,   бебе,   любов,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenapetrovay
Категория: Забавление
Прочетен: 3328
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031